Workshop 'Magie van de Clicker' door Serge Gaus

31-03-2012 13:00

Serge Gaus komt op 31 maart naar Goes!
 

Op 31 maart 2012 zal Serge Gaus een workshop geven met als werktitel de Magie van de clicker.

Serge Gaus, de zoon van Martin Gaus, is sinds een aantal jaar samen met zijn vrouw Tamara eigenaar van de Martin Gaus Geleide- en Hulphondenschool, Dierenhotel Lelystad en het Streekdierentehuis Flevoland. Sinds 2009 zijn ook het Martin Gaus Trainings- en Adviescentrum en de Martin Gaus Hondenscholen aan het bedrijf toegevoegd.
Het opvoeden en trainen in speciale vaardigheden is Serge met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan trainde hij onder begeleiding van Martin mee in het team van opvoeders van moeilijke honden. Hij heeft de voortdurende aanpassingen in trainingstechnieken en veranderende inzichten van dichtbij meegemaakt, evenals de vele (interne) discussies daarover. Daardoor staat Serge Gaus zeer open voor andere meningen.
Serge houdt zich voornamelijk bezig met het gedrag en de training van (probleem gevende) honden in het algemeen en is gespecialiseerd in de training van blindengeleide- en hulphonden. Daarnaast is hij Oriëntatie en Mobiliteit Trainer t.b.v. mensen met een visuele beperking.
Serge heeft zich gespecialiseerd in de kunst van de clickertraining. Door een goed inzicht in het gedrag van de hond en een bijzonder goede timing behoort Serge tot één van de beste clickertrainers in Europa.
 
Deze workshop is een eerste level van een reeks workshops die de hondenliefhebber opleidt tot een master degree in clickertrainer.
Tijdens level 2 zal er aandacht zijn voor complexere oefeningen en trucjes , level 3 bestaat uit het oplossen van probleemgedrag en level 4 is de masterclass. Deelnemen aan de opvolgende workshops kan alleen als u de voorafgaande levels heeft gevolgd. De modules zullen 2x per jaar gegeven worden.
Tijdens level 1 van deze reeks zal aandacht zijn voor de werking van de clicker. Naast een theoretische gedeelte zal er ruim de tijd zijn voor demonstraties met een pup, een puber hond en een oudere hond. Allemaal honden die Serge niet kent.
Om het geheel interactief te houden is gekozen voor een groepsgrote van maximaal 35 mensen zodat iedereen daadwerkelijk betrokken is bij de magie van de clicker.

Deze workshop is uniek in Nederland dus grijp deze kans om Serge live te zien trainen.

De kosten bedragen € 49,50 voor cursisten van de Martin Gaus Hondenschool en € 59,50 voor niet cursisten. Dit is inclusief koffie en thee en een naslagwerk. De workshop wordt gegeven bij Martin Gaus Hondenschool Goes.
 

Aanvang: 13:00 uur tot 16:30 uur. De workshop is zonder hond en enkel toegankelijk na inschrijving.