Home » cursussen » basiscursus

Basiscursus

Met deze cursus krijg je inzicht in het gedrag van je hond, waardoor je je hond beter leert begrijpen. De hond leert zijn aandacht volledig op jou te richten, waardoor de relatie tussen baas en hond optimaal wordt.

De basiscursus sluit naadloos aan op de puppycursus, maar ook met een oudere hond ben je van harte welkom. Je kunt het gedrag van je hond immers op elk moment bijsturen – vooral door je eigen gedrag aan te passen. Hoe dan ook: met onze positieve aanpak leren jullie spelenderwijs om samen het gedrag van je hond blijvend in goede banen te leiden. Praktische oefeningen die onder andere aan bod komen zijn: aandachtsoefeningen (dit is dé oefening tegen het trekken aan de riem), zit, af, blijf en hierkomen. Daarnaast kunnen we ook aandacht besteden aan eventueel probleem gevend gedrag van je hond, zoals het uitvallen aan de lijn, agressie naar honden of mensen, weglopen, etc. En als je een specifieke vraag of probleem hebt horen wij het graag.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De basiscursus is een intensieve, maar erg leuke cursus!

Je komt 3 keer in de 2 weken naar de hondenschool. De praktijklessen zijn iedere dinsdag. Je kan kiezen tussen een ochtendgroep of een avondgroep. Wisselen kan ook als je bijvoorbeeld ploegendiensten hebt. Om de zaterdag is er een theorieles. Deze is altijd in de ochtend (9:00 uur). Tijdens de theorielessen gaan we aan de slag met lichaamstaal, emoties, leerprincipes, voeding en nog veel meer wat van belang is voor de opvoeding van je hond.

Dit alles natuurlijk onder begeleiding van onze professionele instructeurs. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven, werken we in kleine groepen.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa twaalf weken oud. Een maximum leeftijd is er niet, een hond is nooit te oud om te leren!

Wat kost het?

De Basiscursus kost € 165,-

In deze prijs is inbegrepen:

  • 8 praktijklessen van 40 minuten
  • 4 theorielessen van 1,5 uur
  • Een introductieles van 2 uur
  • cursusboek ‘Leren Samenwerken’ van Martin Gaus

  • Een clicker

Let op: bij inschrijven direct betalen met iDEAL

 

Voor inschrijven, klik hier >>